داریم به فصل ثبت نام در مدارس نزدیک میشیم و با وجود شرایط قرنطینه، یکی از دغدغههای امروز والدین اینه که برای سال تحصیلی جدید فرزندم رو کجا ثبت نام کنم؟ بازهی شهریه مدارس چقدره؟ درز مان ثبت نام چه مدارکی مورد نیازه؟ برای انتخاب یک مدرسهی خوب باید چه فاکتورهایی در نظر باشم؟ و سوالاتی از این قبیل…. اگر شما هم سوالت مشابهی در ذهنتون دارین با ما همراه باشید، در این مطلب میخواهیم به سوالات پاسخ بدیم و تمامی اطلاعات مورد نیازتون برای صفر تا صد ثبت نام فرزند دلبندتون رو در اختیارتون بذاریم. پس بطور خلاصه در این مطلب قصد داریم موضوعاتی زیر رو بررسی کنیم:
- قبل از ثبت نام فرزندتون در مدرسه باید چه موضوعاتی رو در نظر داشته باشید؟
- آموزش و پرورش از لحاظ قانونی موظف است چه امکاناتی را در زمان ثبت نام در اختیار دانش آموزان قرار دهد؟ قوانینِ عمومیِ ثبت نام مدارس چیه؟
- برای ثبت نام در مدارس چه مدارکی مورد نیاز است؟
- شهریه ثبت نام در مدارس غیرانتفاعی، دولتی، هیئت امنایی، تیزهوشان و شاهد در سال تحصیلی ۹۹-۱۴۰۰ چقدره؟
- چه موضوعاتی باعث اختلاف مقادیر شهریه در مدارس مختلف میشه؟
قبل از ثبت نام فرزندتون در مدرسه باید به چه نکاتی توجه کنید؟
یکی از مهمترین تصمیمات شما به عنوان والد در خصوص آیندهی فرزندتون، انتخاب مدرسه مناسب است. این تصمیم میتونه مسیر زندگی شغلی، فردی و اجتماعی فرزندتون رو به شدت تحت تأثیر قرار بده. به همین دلیل ما در این قسمت میخواهیم بهتون بگیم برای انتخاب یک مدرسه خوب باید چه نکاتی رو در نظر داشته باشین. مطالب این قسمت با الهام از کتاب “یک مدرسه خوب – چطور والدین دور اندیش، فضای آموزشی که لایق فرزندشان باشد را انتخاب میکنند؟” به قلمِ نویسنده و خبرنگار حوزهی آموزش Peg Tyre نوشته شده است.
۱. اهمیت رابطهی معلم و دانش آموز در سالهای پیش دبستان و ابتدایی – خشت اول چون نهد معمار کج…..
ما قبلاً در مطلب دیگری بصورت مفصل توضیح دادیم که انتخاب یک مدرسه ابتدایی چطور میتونه آینده فرزندانمون رو تحت تأثیر قرار بده. بررسیهای خانم Tyre (تایر) هم این موضوع رو به شدت تأیید میکنه. حتی ایشون معتقده که در دوران ابتدایی و پیش دبستانی، ارتباط بین معلم (مربی) با کودک بسیار مهمتر از محتوای آموزشی مدرسه است. چرا که حضور کودک در مدرسه در این دوران اولین تجربهی مستقل (به دور از والدین) در اجتماع محسوب شده و اثرات غیر قابل انکاری در آینده کودک خواهد داشت.
توصیه: قبل از ثبت نام، بصورت مفصل با مدیر مدرسه و به خصوص معلم فرزندتون صحبت کنین.
صحبت با مدیر از این جهت اهمیت داره که میتونین با عقاید و استراتژیهایی که مدرسه با اونها اداره میشه آشنا بشین. بعد از صحبت با مدیر مدرسه از خودتون بپرسین:
- آیا این مدیر از اهمیت مسائل ارتباطی و پرورشی در دورهی دبستان آگاه است؟
- آیا استراتژیهای این مدیر در زمینه پرورشی و اخلاقی-رفتاری نزدیک به باورهای خانوادگی من است؟
- آیا این مدیر نسبت به مسائل روانشناسی کودک آگاهی نسبی دارد؟ این موضوعات چقدر برای او اولویت دارند؟
- آیا این مدیر اهل برنامهریزیهای بلند مدت است و دارای برنامههای شفافِ عملکردی برای هر سال تحصیلی است؟
- آیا استراتژی مدیر در خصوصِ ارتباط والدین با مدارس نزدیک به خواسته و نیاز من است؟
- آیا مدیر برای آموزش معلمهای مدرسه برنامه ریزی دارد؟
اگر بعد از صحبت با مدیر این سوالات رو از خودتون بپرسید، بصورت مشخصتری میتونین شمای کلیِ رفتاری که قراره با فرزندتون در طی سال تحصیلی بشه رو پیشبینی و تحلیل کنید. و اما قسمت مهمتر معلم است….
۲. جادوی کلمات در سالهای اولیهی مدرسه – کلمه معجزه میکنه
قوانین آموزش و پرورش برای ثبت نام در مدارس چیست؟
برخی قوانین عمومی ثبت نام در مدارس جمهوری اسلامی ایران عبارتند از:
- ثبت نام دانش آموزان در ورود به هر یک از دورههای تحصیلی، در مدارس داخل کشور با اصل شناسنامه و در مدارس خارج کشور با اصل شناسنامه با گذرنامه انجام میشود.
- در هنگام ثبت نام دانش آموزان در پایه اول ابتدایی، باید کارت بهداشتی صادر شده از سوی مرکز بهداشتی توسط مدیر مدرسه مطالبه شده و در پرونده دانش آموز ضبط شود.
- اگر در شهرستانی که ثبت نام دانش آموز پایه اول صورت میگیرد، طرح سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی، شنوایی و بینایی اجرا میشود، ارائهی گواهی سلامت صادر شده توسط پایگاههای سنجش در هنگام ثبت نام ضروری است.
- برگزاری هر گونه آزمون ورودی، تعیین شرط معدل و مصاحبه برای ثبت نام دانش آموزان مجاز نیست.
- دریافت هر گونه وجه اجباری از والدین در زمان ثبت نام مجاز نیست و نباید دانش آموز به این دلیل از ثبت نام محروم شود.
- دریافت وجه برای کتابهای درسی و بیمه حوادث در زمان ثبت نام بلامانع است.
- ثبت نام دانش آموزان در مدارس دولتی که نزدیک به محل زندگی آنهاست، در اولویت است.
- ثبت نام دانش آموزانی که والدین آنها هر دو شاغل هستند در مدرسهای نزدیک به محل کار پدر یا مادر بلامانع است.
- پذیرش دانش آموزان بصورت مستمع آزاد در مدارس ممنوع است.
شهریه ثبت نام در مدارس غیرانتفاعی، دولتی، هیئت امنایی، تیزهوشان و شاهد در سال تحصیلی ۹۹-۱۴۰۰ چقدره؟

شهریه مدارس دولتی در سال ۹۹-۱۴۰۰ چقدره؟
همونطور که در قسمت قبلی گفتیم، مدارس دولتی از لحاظ قانونی مجاز به دریافت شهریه و به خصوص در زمان ثبت نام نیستن. امااااا…. بله این قضیه اما و اگر زیاد داره!
«اولین اما» اینه که مدارس دولتی انواع مختلفی دارن، مثلا مدارس نمونه دولتی، مدارس هیئت امنایی و مدارس شاهد هم دولتی محسوب میشن و هر کدوم ضوابط استثنا طوری دارن برای خودشون! این موضوع باعث میشه که میزان شهریهی دریافتی هر کدوم از این مدارس هم متفاوت باشه.
«دومین اما» مربوط میشه به مدارس دولتی معمولی. همین مدارس دولتی معمولی هم که جزء هیچ کدوم از مدارسی که در گفتیم، نیستن؛ بازم در شرایط خاص درخواست کمک هزینه از والدین دارن. البته معمولاً در شرایط خاصتر و با توافق انجمن اولیا و مربیان.
ما در مطلب دیگری، این تفاوتها و استثناها رو بصورت کامل و شفاف توضیح دادیم و مبلغ شهریهی هر کدوم از این مدارس رو هم برای سال تحصیلی ۹۹-۱۴۰۰ بر اساس پایههای تحصیلی در اختیارتون گذاشتیم. برای دسترسی به این مطلب روی لینک زیر کلیک کنید:
شهریه مدارس دولتی در سال تحصیلی ۹۹-۱۴۰۰ چقدر است؟
شهریه مدارس غیرانتفاعی در سال ۹۹-۱۴۰۰ چقدره؟
خب همونطور که انتظار میره، مدارس غیر انتفاعی به دلیل غیر دولتی بودنشون آزادی عمل بیشتری در رابطه به مقادیر شهریه دارن و البته خدمات بیشتری هم به دانش آموزان ارائه میدن.
اما در هر حال بازهی قیمتی میزان شهریه در مدارس غیرانتفاعی بنا به هر شهر، منطقه، پایه تحصیلی و امکانات مدرسه بسیاااار وسیع است. به طوریکه این بازه هزینهای برای سال تحصیلی ۹۹-۱۴۰۰ از ۲ میلیون تومان تا ۱۲ میلیون تومان متغیر است! برای کسب اطلاعات دقیقتر در مورد میزان شهریهی مدارس غیر انتفاعی و اینکه چه عواملی باعث ایجاد این اختلاف قیمتی میشه، روی لینک زیر کلیک کنید: