مدارس را میتوان به گونههای مختلفی تقسیم بندی و به آنها لقبهای گوناگونی از جمله مدارس برتر،نمونه،ممتاز یا بهترین مدرسه را داد و ما در این نوشتار با عنوان ” رتبه بندی مدارس غیرانتفاعی بر چه اساسی انجام میشود؟ ” قصد داریم تا به این مقوله بپردازیم که چگونه مدارس غیر انتفاعی را رتبه بندی و سپس در بهترین مدرسه غیرانتفاعی ثبت نام کنیم.
اگر قصد داشته باشیم تا به طور کلی به موضوع رتبه بندی و تقسیم بندی مدارس نگاهی بیاندازیم باید موضوعات ذیل را مورد بررسی قرار دهیم:
- نوع تاسیس
- خدمات ارائه دهنده
- شهریه
- میزان قبولی در دانشگاهها( مختص متوسطه دوره دوم)
- کسب موفقیت در المپیادها ، جشنوارهها و مسابقات و…
این موارد به صورت کلی، موضوعاتی است که در تقسیم بندی مدارس نقش بسزایی دارد.
تاریخچه رتبه بندی مدارس غیر انتفاعی
رتبه بندی مدارس غیر انتفاعی از زمانی آغاز شد که نظارتی بر کیفیت و خدمات مدارس غیر انتفاعی انجام نشد و والدین هیچگونه معیاری در جهت ارزیابی مدارس نداشتند به همین دلیل از سال ۱۳۹۰ و در راستای خدمت رسانی بهتر به همچنین سازماندهی شهریه تدوین شد.
اهداف رتبه بندی مدارس غیر انتفاعی
از اهداف این طرح میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
- ایجاد شاخص ارزیابی عملکرد مدارس
- فراهم کردن شرایط مناسب جهت افزایش کیفیت مدارس غیر انتفاعی
- ایجاد وحدت رویه در فعالیتهای مدارس
شاخص های رتبه بندی مدارس غیر دولتی
مدارس پس از ارزیابی به ۳ دسته مدارس عالی، خوب و متوسط تقسیم میشوند، و این سه دسته بر اساس شاخصهای زیر مشخص میشوند.
۱) تاثیر خدمات در رتبه بندی مدارس غیرانتفاعی
برخی مدارس دارای امکانات بسیار خوبی هستند که همین امکانات باعث میشود تا از باقی مدارس در رقابت پیشی بگیرند و دارای رتبه بهتری شوند.
این امکانات متنوع است و براساس پایه و جنسیت این امکانات فرق میکند که شامل: زمین چمن، کارگاههای کامیوتر، آزمایشگاه، کتابخانه، سلف، سالن بازی و …
۲) تاثیر شهریه در رتبه بندی مدارس غیرانتفاعی
شهریه مدارس نیز از عوامل مشخص کننده رتبه مدارس است ولی در تعیین خود میزان شهریه هم مواردی مهم و تاثیرگذار است که به شرح ذیل میباشد.
- خدمات آموزشی
- تجهیزات
- فوق برنامه
- نیروی انسانی
- موقعیت محلی
- نرخ تورم
۳) میزان قبولی در دانشگاهها و موفقیتها در مسابقات و جشنوارهها
این مورد نقش مهمی در تعیین رتبه مدارس دارد.چراکه میزان تلاش کادر آموزشی مدارس را نشان می دهد و هرچه تعداد این مقام ها و موفقیت ها بیشتر باشد میتوان به با کبفبت بودن فضای آموزشی هم اعتماد کرد.
چالش شاخصهای رتبه بندی مدارس غیرانتفاعی
یکی از چالش های پیش رو مدارس غیردولتی در زمینه همین رتبه بندی این است که دولت موظف است پس از مشخص شدن رتبه مدرسه، به آنها کمکهایی مالی بکند که متاسفانه این کمکها از سوی دولت انجام نشد و همین موضوع باعث ایجاد چالشی در برابر این طرح شد.
والدین گرامی شما میتوانید با مطالعه مقاله بهترین مدارس مشهد که لینکش را در پایان قرار میدهم میتوانید با ویژگیهای بهترین مدارس غیر انتفاعی آشنا شوید که این مقاله هم کمک شایانی به شما خواهد کرد.
https://www.classkoja.ir/the-best-schools-in-mashha
در این زمینه جناب آقای زینی وند مطلبی را ذکر کردن که میتوانید مطالعه کنید.